Project omschrijving

Voordelen van een infraroodcabine:

Een infraroodcabine heeft een aantal praktische voordelen ten opzichte van een traditionele sauna. Maar bovenal zijn de therapeutische werking en de positieve effecten op de gezondheid onmiskenbare voordelen. Infraroodwarmte kan heel verlichtend werken bij spier- en gewrichtspijnen. Hieronder geven wij nadere uitleg over de verschillende voordelen van de infraroodsauna. Achtereenvolgens komen de volgende aspecten aan bod.
- Pijnverlichting bij spier- en gewrichtsproblematiek of reumatische klachten!
- Goede ontgifting in de infraroodsauna.

EEN IR-SAUNA BETER VOOR DE SPIEREN EN GEWRICHTEN.

Het allergrootste verschil tussen de traditionele sauna en een infraroodcabine is zonder twijfel het positieve effect van de infraroodwamte op de spieren en gewrichten. Infraroodwarmte is niet alleen heel aangenaam, maar dringt ook dieper door in uw huid en dat heeft juist een helend effect op uw spieren en gewrichten. U kunt soepeler bewegen; stijfheid vermindert.

Tevens stimuleert infraroodwarmte de bloedsomloop en worden afvalstoffen sneller afgevoerd, bloedvaten verwijden het gevolg daarvan is een grondige reiniging van huid en lichaam, soepelere spieren, een zachte gezonde huid. Tevens heeft de zuiverende werking van de IR cabine heeft een positieve invloed op huidaandoeningen zoals acné, psoriasis en eczeem. Ook een leuke bijkomstigheid is doordat u extreem transpireert dit veel energie vergt en voor een hoge calorieverbranding zorgt.

Sporters, reumapatiënten, mensen met rugklachten en ouderen die last hebben van hun spieren en gewrichten gebruiken de infraroodcabine’s van naar volle tevredenheid. Alle gebruikers geven aan dat het regelmatig gebruik van een infraroodcabine de kwaliteit van het leven verhoogd. Er is geen wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de effecten voor deze verschillende groepen, omdat dit wetenschappelijk lastig is aan te tonen. De reacties van de verschillende infrarood cabine gebruikers zijn verschillende en variëren positief over de aangename warmte tot laaiend enthousiast over de pijn verlichtende werking bij met name spier- en gewrichtsgerelateerde klachten (zoals reuma en artrose). Door deze helende werking van de infrarood zijn artsen positief over het gebruik van de een infraroodcabine voor verschillende aandoeningen aan spieren- en gewrichten.

ONTGIFTEN IN DE INFRAROOD SAUNA, HOE WERKT DAT?

Veel ziekten ontstaan doordat er een teveel van toxische stoffen in ons lichaam aanwezig is. Dagelijks komen we met deze toxische stoffen in contact. Of het nu via het werk, via vervuiling in de lucht of door chemicaliën in alledaagse producten is, we ontsnappen er niet aan. Veel van deze stoffen zijn lichaamsvreemd en horen er niet thuis. We kunnen dit deze stoffen uit ons lichaam halen door ontgifting. In het Hippocrates Health Institute in Florida, ‘s werelds oudste gezondheidscentrum, is infraroodtherapie al jaren onderdeel van het ontgiftingsprogramma. Dokter Clement, medisch directeur van het centrum, licht even toe: Infraroodsauna’s zijn een geweldig middel, en kunnen het ontgiftingsproces enorm versnellen. De warmte komt een eind diep in het weefsel, waardoor het natuurlijk metabolisme gaat versnellen. Het zorgt er ook voor dat de circulatie verbetert, en gaat zuurstof toevoegen aan de weefsels.

HUIDPROBLEMEN: KAN EEN INFRAROOD SAUNA DAARBIJ HELPEN?

Steeds meer dermatologen gebruiken de infrarood sauna voor het behandelen van psoriasis, eczeem of acne (jeugdpuistjes). Deze methode geeft in veel gevallen goede resultaten zonder negatieve bijwerkingen welke bij vele soorten creme's of andere medicijnen het geval zijn. De diepe straling van de infrarood stralers veroorzaakt een verhoogde bloedcirculatie, waardoor meer zuurstof en voedzame elementen naar de cellen kunnen worden getransporteerd. Dit zuivert je huid. Je poriën worden grondig gereinigd terwijl en je zweet worden allerlei soorten gifstoffen uit tijdens een sessie in de infrarood. Regelmatig gebruik van een infrarood sauna verbetert het immuunsysteem en helpt bij het verwijderen van gifstoffen, die de huidontstekingen kunnen veroorzaken. Door de infrarood verdwijnt de jeuk die gepaard gaat bij eczeem en stimuleert het genezingsproces van de huid