Project omschrijving

Cupping Behandeling

Unieke behandeling van oudsher, plaatselijke pijnen verdwijen laten, ervaar het zelf!

Een oude vorm van alternatieve geneeskunde waarbij speciale glazen bekers (cups) enkele minuten op de huid worden zet om zuigkracht te creëren. Helpt bij pijn, ontsteking, verbeterd de bloeddoorstroming, geeft ontspanning, en is als een soort diepe weefselmassage.

Er ontstaan ronde ´vlekken´ op die plaatsen die echter binnen een week weer verdwijnen. Na de behandeling mag u eerst na 24 uren weer douchen.

WIKIPEDIA:

Cupping (van Engels: cupping therapy) of koppen zetten is een onbewezen alternatieve geneeswijze waarbij een vacuüm boven de huid van een patiënt gecreëerd wordt door er verhitte glazen of metalen bollen op te zetten. De lucht in deze glazen koelt dan af waardoor er een onderdruk ontstaat. Er kan ook gewerkt worden met een pompje om de onderdruk in de glazen te creëren. Bij de natte variant, wet cupping (ook wel 'natte of bloedige koppen', hijama oftewel "zuigen" in het Arabisch, worden er met een naald prikjes of met een scalpel sneetjes (scarificaties) gemaakt in de huid, zodat er bloed naar buiten vloeit. Na de behandeling zijn grote ronde paarse of rode plekken zichtbaar op de plek waar de kopjes hebben gestaan.

In traditionele Chinese geneeskunde worden kopjes, gemaakt van glas, plastic of bamboe, op de huid van de patiënt geplaatst en vervolgens vacuüm gezogen. Dit kan door gebruik te maken van een pomp of door de lucht in de kopjes te verwarmen. Nadat de kopjes op het lichaam worden geplaatst zullen deze zich aan de huid vastzuigen.

Bron: Wikipedia