Project omschrijving

Terugkerende pijn laten verdwijnen, wij helpen u er graag van af!

Kent u dat? U heeft niet op een specifieke plek pijn, maar over uw hele lichaam. De pijn en de oorzaak van de pijn zijn niet precies aan te wijzen. Maar de pijn gaat wel dag en nacht door en dat is doodvermoeiend. Of u heeft wel pijn op specifieke plaatsen, maar deze trekt niet weg. Doordat u dag in dag uit te maken heeft met pijn moet u uw leven aanpassen, en het trekt een zware wissel op uw werk, vriendschappen en familiebanden. Chronische pijn, of het nou afkomstig is van aandoeningen als reuma of fibromyalgie of andere oorzaken, beïnvloedt je leven in alle aspecten. Het is bijna onmogelijk om er even afstand van te doen.

Met een pijnreducerende massage kunt u die pijn wél even op afstand zetten. Het effect van deze massage laat zich makkelijker ervaren dan omschrijven. Door rustige en subtiele technieken, en wrijvingen met of zonder olie, wordt een overweldigende ontspanning bereikt die het zelfhelende vermogen van het lichaam stimuleert en versterkt. U laadt letterlijk uw lichaam weer op en wordt even uit de dagelijkse pijnervaring gehaald.
De massage tegen chronische pijn is speciaal ontwikkeld voor mensen met pijnlijke spieren en/of gewrichten zoals reuma of fybromyalgie, maar is ook geschikt voor mensen met emotionele pijn. Hoewel pijn en klachten zeker verminderen tijdens en na de behandeling, is dat niet het doel van deze massage. De massage brengt het lichaam in een zeer diepgaande ontspanningstoestand en beïnvloedt daarmee de helende werking van het zenuwstelsel. Het doeltreffende effect van deze pijnreducerende massage is daardoor verrassend en ongelofelijk prettig.

De technieken kunnen ook worden gecombineerd met een klassieke- of ontspanningsmassage.

WIKIPEDIA:

De algemeen gebruikelijke definitie van chronische pijn is pijn die langer aanhoudt dan 3 tot 6 maanden. Enkele veel voorkomende voorbeelden zijn: chronische rugpijn, chronische hoofdpijn, fantoompijn, oncologische pijn (kankerpijn) en reflexdystrofie.

Pijn die ten gevolge van weefselschade ontstaat heet nociceptieve pijn (weefselpijn). Daarnaast bestaat er pijn vanuit het zenuwstelsel zelf: neuropathische pijn ofwel neuralgie (zenuwpijn). Zenuwpijn heeft vaak een meer branderig karakter en kan ook pijn geven door aanraking, door (knellende) kleding of lakens die 's nachts over de voeten wrijven. Symptomen zijn: een branderig gevoel, tintelingen, elektrische schokken, 'mieren' in de benen, het overdreven voelen of te weinig voelen van een warmte- of koude prikkel. Zenuwpijn heeft een andere oorzaak dan nociceptieve pijn en behoeft dermate ook een andere behandeling. De verleiding bestaat bij de patiënt om hiervoor steeds meer en steeds sterkere pijnstillers te nemen. De klassieke pijnstillers zullen echter geen effect hebben bij pure neuropathische pijn.

Veel pijnvormen zijn echter gemengde pijn, namelijk een combinatie van nociceptieve en neuropathische pijn, zoals onder meer chronische lage rugpijn. In 30% van de gevallen heeft chronische lage rugpijn een neuropathische pijncomponent.

Een groot probleem is de ideopatische chronische pijn, zonder dat er organische afwijkingen aan ten grondslag liggen.

Bron: wikipedia